CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Time

Wednesday, March 11, 2009

Cerita tentang award Datin Paduka Bokbong..

Sbrnrnya aku tgh ada angin nk update blog..so bila dh ada modal, aku on je la..
citernya pasal aku dh bg award Cute's Blogger kat budak paduka bokbong nih (korams xtau bokbong tu gapo..natam nih pon guano la buleh minat ko bokbong..haiwan peliharaan gak ke?)..aku nk jwb balik la apa2 yg salah yg dia bgtau pasal aku tuh...hahaha...sila la melawat beliau..


1st of all..award tu namanya Cute's Blogger Award - bukannya Cute's Blog..so mu la yg cute (???) bukannya blog mu..
2nd..aku ada terbaca la dlm blog org lain yg kalo kena tag, kita xleh tag balik org yg dh tag kita (correct me if i'm wrong).Namun begitu aku x segan silu menerima award tu kembali dr mu (yg mengatakan aku cute)

Yang ni lak aku copy dr blog datin paduka la ni..aku nk jwb ni..biasa ni...budak ni...

1) birthday eye10 : OCTOBER 10, 1979 - kantoi la umo aku..sbnrnya tahun 1985, bkn 1979 (auta)

2) eye10 is very good in singing esp acapella+ballads - dangdut?! (ini betul2.. bukan cobaan!) - no comment tp terima kasih la atas pujian anda..huhuhu perasantannya i rasse...

3) ayah dia nama Cikgu Husin & mak dia nama Noraini (arap2 aku x silap neh!) - ayah aku mu silap eja..mak aku namanya Zaiton, panggilan je aini.. (slh dua2..patut la xleh jd menantu)

4) baran + angin - memang betul la kot..tp kejap je

5) keras ati! huhuhu.. kenyataan! (tapi mudah tersentuh ati & nanges..masihkah anda??) - keras hati tu yg aku x faham..aku keras ke..aku rasa cam lembut ati je..tp maybe sbb aku cuba keraskan ati sbb dulu2 akaks2 6th former selalu kata muka aku muka budak baik..tp mmg baik pon..kan datin kan?skrg aku dh susah nk nangeh..kadang2 aku paksa diri utk nangis..hehehe..

6) pandai lukis muka aku! hahahaha (i was kartini 1 time la!!) - muko mu muko katun kot sbb tu mudah lukis..hehehe..kartini..budak2 skrg mana la kenal kartini..so xyah perasan ye datin..

7) pandai karang sajak.. dulu la, sekarang aku tak sure! - sajak tu aku ciplak je tuh..dr lirik lagu sape ntah..eh ke byk sajak aku tulis dulu??

8) anak sulung dari 5 beradik (3 lelaki+2perempuan) - betul la tu..aku anak sulong..pasal tu la aku best..

9) ade sorang nenek yang dipanggil 'MOK YE' ..(apo kabar mok ye?) - mokye sihat tp sihat org tua la..selalu demam2 sakit2..

10) penah dok kat Resak (KTDI), UTM, Skudai - amboi siap igt nama kolej aku tuh..aku pn x igt- igt kolej 5 je..ni baru igt balik..peringkat masa tu adalah part of my life yg if i can,i want 2 4get..

11) sekolah SIC.. mung ingat lagi dok mung 'terbuka' keto cikgu mano ntah sapa bunyi alarm dio!? hahahahaha - aku bukan terbuka pintu dia la, aku nk tulon tutup pasal pintu dia x rapat..charade aura kalo x silap..cikgu add math aku - cun woo..amoii..penah nangis dlm kelas pasal sedih kenangkan student dia malas..so mengenangkan seorg cikgu cina sanggup menangis kerana anak murid melayu ni, maka aku meningkatkan semangat juang aku dlm add math..form 4 add math aku x penah pass..tp spm buleh la C4 kalo x silap aku..ke 5??ok la tu..

12) suka 'angin'2kan aku sampai sekarang (ini 1 lagi kenyataan lah!) - jolo ko??hahaha..gurau2 jah mu hok cepat angin..

13) digelar 'kambing' di kalangan geng2 UTM dulu - kambing tu sbnrnya gelaran utk org lain..mu igt nasa..dia nk bg gelaran tu kat mahazan (mu x kenal) tp ketika dia panggil mahazan ngan nama kambing, kebetulan aku ada sama..so org lain igt aku yg kambing..tup2 aku lak lekat ngan gelaran tuh..cilakak sungguh..suweii..

14) ada sense of humour la jugak sikit2 - sikit je???

15) ada cousins nama mawar & ida - ye betul..tp cam 2 org je sepupu aku?ada 14 ratus org lg..

16) ade sepupu nama nurin nazeefa - nurin mu igt gok?form 1 doh rasanya loni..igt pasal dia montok & tembam la kot..

17) sombong! (kuang3..) - maybe org tgk aku org akan kata aku sombong sbb aku mmg x suka ckp byk..n x suka org yg byk ckp..tp bila dh kenal, org x akan kata aku sombong..fyi masa malam dinner utk cos aku kat utm dulu, aku tersenarai dlm top 5 paling popular tuh..tokojut aku..ye la cos mate ada la dlm 150 org gak..kira femes la aku rupanya..aku pn x perasan..hahaha..maka kesimpulannya aku bukan seorg yg sombong..


Tu je la..aku x terima la tag kembali dr mu tuh..nnt aku terkenang kisah silam lak hahaha..HP pon mu igt gok eh..mu igt dok hok aku pusing banda JB 4 5 kali jln yg sama sbb silap masuk jalan masa nk g HP dulu??ngan moto nasa ke farid..

hahaha..puas hati aku..terisi gak la masa lapang aku malam ni..ok ah..aku nk check harga emas utk hari ni..td nmpk cam naik balik..marin jatuh..hahaha..koya sungguh..

babai...

5 kutukans:

Datin Paduka Bokbong! said...

1)ala..aku slap ejo skt je namo ayh mung..tggl 'S' jah! psl nma ma mung..siyes aku ingt tu namo real

2) no hal la oghe x knal kartini tu pn.. tp knangan mnis tuh! huhuh

3) haha...btl la keto charade aura ckgu cino..tp aku x knal pn ckgu tu

4) aku cpat angin la mugo mung smace gurau bewok nga aku! smpai aku kcik ati..yak dlu2 lg

5) ye...mung klakar skt2 jah..

6) aku ingt lg nurin sb ms dlu2 dio bb bnar lg apo ms aku mulo2 knal dio

7) aku x knal la spupu mung hok lain..ida & mawar jah hok huha-huha nga aku sokmo

8) mst la ingt weh time nk g HP, ms aku ssat nk msuk s'pore doh tu & aku turun d KOMTAR instead of larkin (d mano mung dok tggu aku, knon2 nk wat serpraih!ceh!! jame xdok handset plk tu..mamfoss!)

fyi, aku x ajin lupo smuo..bndo2 tu bkn blh lupo g2 jah..tp xdok la mnganggu gugat idup aku loni, alhamdulillah..cumo yo la, dh jd sbahagian kisah idup aku

Datin Paduka Bokbong! said...

x ingat, bakpo ya ltok pic aku bsar tuh??! malu ai tau!

pastu, aku slap phm daa psl the award..nti aku btlkn

Cik Anie said...

bestnya kalo ader kawan mcm ni.. mesti terkenang balik kisah lama2... sweet memory.....

eye10 said...

hahaha..lebih dr kwn tu..beliau adalah bekas bakal menantu mak bapak aku...

Datin Paduka Bokbong! said...

uik...sweet memory?!bkas bkl mnantu?!
apakah?! adakah?!
hahahahaahahahahaha
okeh2..mmg bks bkl..hoyeh!!!!!!
hehehehe

(aku gilo pening weng xtau nk kta gapo ari ni..soree, dude!)