CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Time

Tuesday, March 3, 2009

Cerita aksi Amar Rifqi

Ni nk citer la pulok pasal aktiviti2 terbaru amar rifqi...ye la semakin besar, semakin aktif la pulok melakukan aksi2 ganas la jugok kalu nk difikirkan..

Salah 1 xtvt Rifqi di kala kesunyian..panjat sofa merenung masa depan sambil menikmati keindahan alam sekitar di tepi rumah yg xde la indah pn..Ye la time aku kat laut, biasanya lepak dalam rumah je la sepanjang hari kena kurung, mana x boring..kecuali petang2 baru la leh g jalan umah nenek dia..

Yang ni termasuk xtvt terbaru la jugak..tp skrg dh kena banned la..bahaya nih..dipanjatnya tv..sebab rak tv rendah je..Ni betul2 la panjat la ni yg wife aku sempat snap. aksi selepas panjat, dia berdiri atas tv n nari shuffle la pulak seround..masa ni dh xleh nk snap la..kena jaga takut dia jatuh la pulak..

Lepas panjat, masalah nk turun pulak..disebabkan dia xde g kursus utk turun balik selepas panjat, maka dia pn menangis la mintak tolong nk turun..

Kete ni baru beli la ni. Nmpk dia minat sgt ngan basikal kat umah nenek dia, so aku beli la wat suprise kat dia masa kau balik keje bulan lepas.. tergamam x terkata la dia bila masuk je umah nmpk kete ni parking tgh2 ruang tamu..tp dh mmg dlm gene dia, xleh wat sesuatu perkara secara normal, maka dia pn panjat la jugak kete ni..atas seat kete ni pn dia smpat shuffle gak..

Merenung masa depan lg..sian dia..xde keje nk wat la tu..dh mmg budak ni xleh dok diam la kot..

Dalam kete pn sama gak..biasa volume cd dia la tlg kuatkan..bila dh kuat sgt, dia cover kononnya dia suka dengan menari la pulak..pastu kalo nk main gear, mesti dia pandang aku dulu..nk tgk aku marah ke x..biasa kalo aku sound sket, mesti diam peluk mak dia..selagi aku x tego balik, mmg mandom la muka dia..anak bapak la katakan..




Yang ni on da way balik KB la ni..sebenarnya cadang nk stay kat Merang Suria pulak tp bila dh lewat sgt smpai kuala ganu, kitorang terus la balik kb..

Amar Rifqi dh xleh masuk dh dlm almari dia..dia dh besar la kot..ari tu siap buleh wat u-turn lg dalam tu..apa2 pn ruang tgh mmg tetap kosong utk kemudahan beliau..

Hampar sejadah nk semayang magrib..org sibuk semayang dia nk semayang gak. So mertua aku bg la satu sejadah kecik utk dia..so bila kitorang nk solat, hamparkan sejadah utk dia kat sebelah...kalo x, sibuk la dia nk sujud gak..

Itu saja la rasanya utk kali ni..

1 kutukans:

Cik Anie said...

kalo ader anak mcm rifqi ni mau tinggal tulang guee... masa Hafiy lom sampai laieee....