CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Time

Tuesday, March 31, 2009

Cerita tag yang tertangguh 2

Hari kedua untuk this trip. Kadang2 malas la jugak nk blogging..penyakit malas mai balik. Byk benda lain nk kena fikir. Dual skill training dh complete sebenarnya, tp x tau ke mana arah tuju pasni. Sebenarnya DS training je yg dh abis, pasni kena wat PECAS la pulak..chargeman lg..adoi x smpat naik gred la aku tahun depan..
Memula ni aku setelkan dulu la benda2 yg tertangguh sejak dr last trip lg..yang aku ingat, tag dr datin paduka bokbong. ok la aku wat la ni..ye la siap warning lg yg bold wajib kena wat..apa ada yg sunat muakkat ke?

Rules :

* Go to your photos folder in your computer.
* Go to the 6th folder of photos.
* Go to the 6th picture in that folder.
* Put the picture on your blog and description of it.
* Invite six friends to join the challenge.



Hahahaha..aku dh ckp dh gamba aku sume benda2 mulia je..nasib baik la jatuh ke gamba ni..Ooo kena ada description eh..ye la kan, aku ingat lg bekas bakal isteri aku dulu ada bgtau kat aku - 'a picture worth thousand words'. gtu la lebih kurang..tp kalo smpai thousand, tu dh kira essay tu..Sket2 dh la..

Gamba ni masa kat INSTEP tahun 2004 kalo x silap. Blood donation. Kalo x derma darah, xleh sain borang balik cuti..hahaha..tp peraturan tu tertakluk kepada geng common trade je..geng aku carigali xde la tertakluk pada peraturan ni pasal masa tu rasanya aku xde cuti pon. Memang geng pcsb sponsor ni teramatlah kurangnya cuti masa tu..ye la nk kejar wat 2 trade - elect & instrument - dlm masa 2 tahun. Masa ni aku memang rela hati la g derma darah. aku kan mulia orangnya - hoho aku tau la budak ira tu perli2 aku kata gamba aku semua gamba mulia. tp tgk la secara kebetulannya gamba ygkena tag ni gamba baik. nak wat cemana kan?Mak aku kata, kalo derma darah berat badan akan naik..betul la kot sbb masa kat INSTEP berat aku x smpai 60kg..skrg ni dh 67~68kg..hahaha alasan la tu..padahal byk rilek dr keje sbb tu badan naik..tp tetap maintain berat badan unggul lg...kot.huhu..

Cukup la tu..ada request sbnrnya dr pihak platform. tolong wat keje apa ntah..tp malas la pulok..

ok ah..malas aku nk tag org lain..

Friday, March 13, 2009

Cerita tag lg..dr akak geli2..

Kena jwb gak tag ni..pasal aku mmg seorang yg baik hati (sila rujuk kenyataan aku sdiri yg menyatakan yg aku baik hati di en3 yg lepas). ye la pasni 2 minggu aku kat darat mmg xde masa nk layan blogging nih..bukak baca blog org sempat la.. masa selebihnya ada bersama isteri melayari kenikmatan dunia..tu pn dh jarang sgt loni sbb ank aku bukannya jenis tdo siang (sama ngan bapak dia) pulak tu aktif kemain xdan ngambat aku..so siang jaga dia..malam lotih..aku peluk2 ngan bini aku pon dia marah..dia x tau ke aku baya mahal woo...so skrg ni mlm2 je la dapek..tu pon dh x tiap2 mlm..dulu2 2,3 kali sehari minima..

kaedahnya camni uolls...
I've been tagged by MissGeli! Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

Huhu...xpe..aku copy paste je dia punya hahahaha...
xde2..aku kan baik hati (sila rujuk kenyataan di atas). So aku akan wat tag ni dgn jujur & sopan santun..

Tapi tiba2 aku menjadi bini aku n secara otomatik bini aku kena jwb tag ni la..so bini aku akan jwb la soalan mengenai suaminya sndiri...ni jwpn beliau..

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
BIASANYA PAPA JARANG TGK TV..MAMA JE SUKA TGK CITER INDON & TAMIL..JD BILA MAMA TGK TV, PAPA AMIK PELUANG MENJAGA AMAR RIFQI KERANA SELAMA 2 MINGGU SEMASA BELIAU BERADA DI LAUT, PAPA X BERPELUANG MENJAGA AMAR RIFQI..SO MAMA BG LA PELUANG TU BIAR ADIL & SAKSAMA..TP KALO PAPA TGK TV..BIASANYA DIA TGK FORUM PERDANA EHWAL ISLAM (auta)

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?salad??
XDE DRESSING2 SALAD2 NI..BIASA MAKAN BOGEL GTU JE X SEMPAT NK DRESSING2..TP BIASANYA PAPA MAKAN DAUN SALAD JE..TU PON KALO MAMA WAT NASIK AYAM..

3. What’s one food he doesn’t like?
MMM...SUSAH JUGAK NK JWB PASAL PAPA MAKAN JE X MEMILIH..JAP MAMA PIKIR..HAA DH IGT, PAPA X SUKA IKAN PATIN..

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
NASIK GORENG NGAN TEH O BENG JE PASAL PAPA MMG KEDEKUT..TP MESTI ADA TELO MATA OR TELO DADA...EH DADAR..

5. Where did he go to high school?
PAPA SEKOLAH KAT SIC..KALO KORAMS NK TAU SIC TU APA TANYA LA DATIN PADUKA BOKBONG..

6. What size shoes does he wear?
TGK PADA JENIS KASUT GAK..KALO KASUT NOREH GETAH PAPA PAKAI SAIZ 7..KALO SAFETY BOOT PAPA PAKAI SAIZ 7 STGH..TP BIASANYA PAPA X PAKAI KASUT..PAKAI SELIPAR JEPUN JE..

7. If he was to collect anything, what would it be?
PAPA COLLECT SKELENG SAMAH..EH SYILING 5 POSEN LA TU KAKAK2 SEKALIAN..DAH BYK BELAS RATUS DH..DULU SKALI SMPAI 12 RATUS DIA WAT BELI PDA..PASTU 5 RATUS DIA WAT BAYA UTANG..SKRG NI ADA DH DEKAT 7 RATUS..AKAK2 SEMUA BAYANGKAN MASA DIA NK GI TUKA 12 RATUS KAT TABUNG HAJI..3 KALI PUNGGAH DR KETE KE TABUNG HAJI WA CKP LU..

8. What is his favorite type of sandwich?
PAPA SUKA SANDWICH CAM AKAK GELI2 CKP LAKI DIA SUKA GAK..ENAK DI MAKAN BEGITU SAJE..

9. What would this person eat every day if he could?
AKAK GELI JWB MMG GATAL..MAMA MALU NK CITER..XPE LA..PAPA BULEH MAKAN NASIK TIAP2 HARI..TERSANGAT LA SKEMANYA JWPN..

10. What is his favorite cereal?
FAV CEREAL MAMA X PASTI LAK..SBB X MKN SGT CEREAL..EH TP NASIK TU SEJENIS CEREAL GAK KAN? CEREAL = BIJIRAN KAN? XDE LAK SEBUT PASAL BREKFES CEREAL..KE?

11. What would he never wear?
MAMA RASA PAPA X AKAN PAKAI BAJU KURUNG MAMA..MAYBE SBB X MUAT..HIK HIK..

12. What is his favorite sports team?
PAPA X SUKA SPORT..SO XDE LA FAV SPORTS TEAM..OLEH SBB ITU MAMA X AKAN DITINGGALKAN KEDUAORANGAN BERSAMA AMAR RIFQI BILA ADA BOLA KAT STADIUM ATAUPUN KAT TV..

13. Who did he vote for?
PAPA KATA DIA VOTE PAS..MAMA VOTE BN..TP DISEBABKAN PAPA XLEH NGUNDI TAHUN LEPAS - DOK LAUT..MAMA TOLONG UNDIKAN PAS UNTUK DIA..BAIK X MAMA?

14. Who is his best friend?
RASANYA SYED FAISAL..TP SKRG JARANG2 JUMPA..SO SKRG MAMA LA BEST FREN PAPA..MAMA X SUKA SYED FAISAL..

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
MAMA PON XTAU..SBB MAMA BUKANNYA DENGA SANGAT KATA DIA..BYK SGT DIA X BG MAMA WAT..TP MAMA WAT GAK..

16. What is his heritage?
MELAYU TULEN..TAPI ADA MIX GAK..MAK DIA PPUAN BAPAK DIA LAKI..

17. What is his favourite colour?
BLUE BLACK..TP SKRG DIA MINAT MULTICOLOR..

18. What is his habit?
KOREK HIDUNG & THROW BIG WATER..SBB TU LUBANG HIDUNG PAPA LUAS..

19. What is he proud of?
MAMA & ANAKNYA AMAR RIFQI (ANAK BAPAK NI)

20. Lastly, do you think he will read this?
XYAH THINK2 LA..MMG CONFIRM DIA AKAN BACA BENDA NI SBB SKRG NI PON DIA TGH TAIPKAN UTK MAMA..

OK dh siap pon bini aku jwb tag..bagus betul la dia..semua dia tau ttg aku..sbb tu la aku sayam dia...
Pastu kena tag org lain lak..ni yg masalahnya..aku rasa x ramai sgt tukang baca blog aku pon..so xyah tag org lain la ek..i'm sorry - kata bini aku...

sekian terima kaseh..bereh ke MissGeli?

Cerita suatu hari yg x berapa nk bernasib baik

Ok adek2..hari ni akkak kembali kepada tajuk sebenarnya blog akkak yg sebenarnya byk terpesong ke arah kebaikan..seperti yg adek2 maklum, tajuk blog akkak sebenarnya pasal offshore life..tetapi byk en3 yg x menunjukkan keoffshoran..maka ni ada bahan tentang offshore lak yg akak nk hapdet kat u olls..

Maka setelah en3 sblm ni yg aka tepek gamba abgs pegang ikans tu..ni la asalnya acara2 menangkap ikans tersebut.. namun apakan daya rezeki abgs2 ni kuren sket pg ni..dpt ank2 ikans je u'olls.. tp akak x sure la kan mmg ikan yg dapek tu anak ikans ke bapak ikan yg mmg jenis saiz keciks2.. u olls jgn jgn slh faham ye u'olls..anak ikan di sini maksudnya anak ikan ye..bukan yg x seswai tu ye..akak x main mende2 camtu..

Akak x larat la nk taip panjang2..adik2 nikmati foto je la ye..foto upacara mengangkat bubu (eh apa yg korangs panggil?)

Ok adek2..yg ni panggil air tugger..abg macho ni tgh mengoperatekan air tugger ni utk angkat bubu..bubu tu of cos la dok dlm air ye adek2..dlm taww!!..

Abg sorg tu tgh posing sambil memachokan diri beliau utk diabadikan dlm potret..abg sorg lg tgk atas tu tgk apa tu bang?

Ha abg tu tgh tgh benda ni la..dlm bahasa oram puteh dia dipanggil takal..dlm bahasa melayu akaks pn xtaw apa mende panggil..

Abg ni hensem taw..u'olls xnk ngorat dia?akak leh kem salamkan salam u'olls kat dia kalo u'olls nak..sentap woo..


Abg hensem td tgh tunjuk bubu tgh dinaikkan la tuh..dh naik dh...

bila dh dkt sket..ada ura2 kekecewaan la pulak pasai ikans2 kecik je yg dpt..tp rezeki gak la tu..




Maka ni la hasil tangkapan utk hari ni setelah 2 hari 2 mlm bubu tersebut terendam di dasar laut.. umpan tinggal tulang je..hantu air mkn..ikans2 ni pulak la yg diberi nama ikan ghemong..ha nk bekenalan cepat la..hr tu punya ikans x sempat u'olls nk bkenalan dh jd gulai kari..sodap wa ckp u'olls..


Ni abg macho tgh pasang umpan..ikan tongkol la geng2 u'olls pggl..


Dah siap pasang balik umpan, so lepas balik la bubu tu ke dlm air..xkan nk bawak masuk bilik lak.. n doa2 la dpt ikans besa2 sket nnt..

Cerita Tag yg tertangguh...

Susah nih..kena tag dek missgeli la pulok.. disebabkan aku baru je jwb tag cik anie.. so tang missgeli punya tag aku pospon dulu la.. tp esok aku balik darat.. kat darat aku jarang on9.. abis cemana?tgk la petang2 ni aku jwb.. missgeli ni pon.. wat i malu je u tag i benda2 camtu.. cemana i nk jwb.. tp kalo aku tipu pon bukannya org tau..

mula2 igt nk post gmba set2 ni wat naik bubu pg td..walaupun hasilnya amatlah kuren mberangsangkan.. xde rezki la deknon.. buleh ikang ghemong dkt 10 ekors besa2 tapak tangan..utk pengetahuan adek2, ikang ghemong ni adalah sejenis ikan yg dlm bahasa malaysianya kawe sdiri pn xtau... set2 ganu ni panggil ikang ghemong, so i pon ikang ghemong la.. nnt ada masa i post gamba lak..

Cerita Award+Tag dr Cik Anie pulok..

Dapat award balasan dr Cik Anie pulok..dh baca memula aku dh agak mesti aku kena lak..xpe la aku wat la..tp ni rasanyanya bukan la award kan?

Peraturannya :

1)Make a list of what u want on your birthday

2)The list should be 10 numbers
3)post the image of this award to your posting
4)give it to 10 frens of yours


Disebabkan aku seorang yg baik hati maka aku dengan secara separuh sedarnya aku jwb la tag nih..memula malas gak sbb aku sibuk nk menerokai gold investment lak..hohoho angan mat jenin sungguh la..tp best gak baca n tgk gamba emas nih..

1. Memula nk mintak Allah kurniakan kebaikan & kesejahteraan dunia & akhirat...

2. I wish for my marriage will bahagia together gether forever rever...

3. I wish for kereta Honda Civic baru..kalo x dpt type-R, dpt 2.0 pn xpe..x dpt 2.0, dpt 1.8 pn jadi la..

4. I wish for rumah sebuah..xyah besar2..dpt banglo 4 bilik pn dh ok dh..luas dlm 1600 kaki persegi pn dh ok..

5. I wish for jongkong emas Public Gold atau Etika Emas..x byk, dpt 16 ketul pn jd la..kalo x dpt gak, Dinar Emas Kelantan pn jadi..tp kena 16 ratus keping la..

6. I wish tetiba je dlm akaun ASB aku yg ada rm200 tiba2 menjadi rm200k..cukup la tu..aku x tamak

10. I wish my birthday wish will come true...

ok dh cukup 10..(harap2 xde org perasan la hahahahahaha....)
kepada sesiapa yg membacanya..sila la penuhi wish aku tu bulan 10 ni ke..bulan 10 tahun depan ke..xpe jgn malu2..aku x marah pon...

nk kena tag 10 org lg..pehal la tukang buat peraturan ni wat peraturan camni..nk byk2..2 ke 3 ke cukup la..ni nk smpai 10..kejam sungguh..

ok la aku bg 10..

Wednesday, March 11, 2009

Cerita tentang award Datin Paduka Bokbong..

Sbrnrnya aku tgh ada angin nk update blog..so bila dh ada modal, aku on je la..
citernya pasal aku dh bg award Cute's Blogger kat budak paduka bokbong nih (korams xtau bokbong tu gapo..natam nih pon guano la buleh minat ko bokbong..haiwan peliharaan gak ke?)..aku nk jwb balik la apa2 yg salah yg dia bgtau pasal aku tuh...hahaha...sila la melawat beliau..


1st of all..award tu namanya Cute's Blogger Award - bukannya Cute's Blog..so mu la yg cute (???) bukannya blog mu..
2nd..aku ada terbaca la dlm blog org lain yg kalo kena tag, kita xleh tag balik org yg dh tag kita (correct me if i'm wrong).Namun begitu aku x segan silu menerima award tu kembali dr mu (yg mengatakan aku cute)

Yang ni lak aku copy dr blog datin paduka la ni..aku nk jwb ni..biasa ni...budak ni...

1) birthday eye10 : OCTOBER 10, 1979 - kantoi la umo aku..sbnrnya tahun 1985, bkn 1979 (auta)

2) eye10 is very good in singing esp acapella+ballads - dangdut?! (ini betul2.. bukan cobaan!) - no comment tp terima kasih la atas pujian anda..huhuhu perasantannya i rasse...

3) ayah dia nama Cikgu Husin & mak dia nama Noraini (arap2 aku x silap neh!) - ayah aku mu silap eja..mak aku namanya Zaiton, panggilan je aini.. (slh dua2..patut la xleh jd menantu)

4) baran + angin - memang betul la kot..tp kejap je

5) keras ati! huhuhu.. kenyataan! (tapi mudah tersentuh ati & nanges..masihkah anda??) - keras hati tu yg aku x faham..aku keras ke..aku rasa cam lembut ati je..tp maybe sbb aku cuba keraskan ati sbb dulu2 akaks2 6th former selalu kata muka aku muka budak baik..tp mmg baik pon..kan datin kan?skrg aku dh susah nk nangeh..kadang2 aku paksa diri utk nangis..hehehe..

6) pandai lukis muka aku! hahahaha (i was kartini 1 time la!!) - muko mu muko katun kot sbb tu mudah lukis..hehehe..kartini..budak2 skrg mana la kenal kartini..so xyah perasan ye datin..

7) pandai karang sajak.. dulu la, sekarang aku tak sure! - sajak tu aku ciplak je tuh..dr lirik lagu sape ntah..eh ke byk sajak aku tulis dulu??

8) anak sulung dari 5 beradik (3 lelaki+2perempuan) - betul la tu..aku anak sulong..pasal tu la aku best..

9) ade sorang nenek yang dipanggil 'MOK YE' ..(apo kabar mok ye?) - mokye sihat tp sihat org tua la..selalu demam2 sakit2..

10) penah dok kat Resak (KTDI), UTM, Skudai - amboi siap igt nama kolej aku tuh..aku pn x igt- igt kolej 5 je..ni baru igt balik..peringkat masa tu adalah part of my life yg if i can,i want 2 4get..

11) sekolah SIC.. mung ingat lagi dok mung 'terbuka' keto cikgu mano ntah sapa bunyi alarm dio!? hahahahaha - aku bukan terbuka pintu dia la, aku nk tulon tutup pasal pintu dia x rapat..charade aura kalo x silap..cikgu add math aku - cun woo..amoii..penah nangis dlm kelas pasal sedih kenangkan student dia malas..so mengenangkan seorg cikgu cina sanggup menangis kerana anak murid melayu ni, maka aku meningkatkan semangat juang aku dlm add math..form 4 add math aku x penah pass..tp spm buleh la C4 kalo x silap aku..ke 5??ok la tu..

12) suka 'angin'2kan aku sampai sekarang (ini 1 lagi kenyataan lah!) - jolo ko??hahaha..gurau2 jah mu hok cepat angin..

13) digelar 'kambing' di kalangan geng2 UTM dulu - kambing tu sbnrnya gelaran utk org lain..mu igt nasa..dia nk bg gelaran tu kat mahazan (mu x kenal) tp ketika dia panggil mahazan ngan nama kambing, kebetulan aku ada sama..so org lain igt aku yg kambing..tup2 aku lak lekat ngan gelaran tuh..cilakak sungguh..suweii..

14) ada sense of humour la jugak sikit2 - sikit je???

15) ada cousins nama mawar & ida - ye betul..tp cam 2 org je sepupu aku?ada 14 ratus org lg..

16) ade sepupu nama nurin nazeefa - nurin mu igt gok?form 1 doh rasanya loni..igt pasal dia montok & tembam la kot..

17) sombong! (kuang3..) - maybe org tgk aku org akan kata aku sombong sbb aku mmg x suka ckp byk..n x suka org yg byk ckp..tp bila dh kenal, org x akan kata aku sombong..fyi masa malam dinner utk cos aku kat utm dulu, aku tersenarai dlm top 5 paling popular tuh..tokojut aku..ye la cos mate ada la dlm 150 org gak..kira femes la aku rupanya..aku pn x perasan..hahaha..maka kesimpulannya aku bukan seorg yg sombong..


Tu je la..aku x terima la tag kembali dr mu tuh..nnt aku terkenang kisah silam lak hahaha..HP pon mu igt gok eh..mu igt dok hok aku pusing banda JB 4 5 kali jln yg sama sbb silap masuk jalan masa nk g HP dulu??ngan moto nasa ke farid..

hahaha..puas hati aku..terisi gak la masa lapang aku malam ni..ok ah..aku nk check harga emas utk hari ni..td nmpk cam naik balik..marin jatuh..hahaha..koya sungguh..

babai...

Cerita buleh award dr suzana hazes

Aku sbnrnya x berapa nk faham gak benda ni..yg aku x faham; memula cemana la budak cute suzana ni buleh bg award cute blogger ni kat aku..(mana dia tau aku cute?...hahaha x la..gini..cute ke aku??..ke apa maksud cute's blogger award ni?)..yg kedua bab yg aku x faham, aku kena wat cam tag tu jugak ke? aku amik contoh dlm en3 suzana sblm ni, n try rujuk kat blog org lain yg leh award dr dia gak..aku shout kat shoutbox dia x kata apa pon..bz la tu konon..

So yang aku faham takat ni..aku kena la wat cam suzana wat gak..
Tulis sepuluh perkara mengenai orang yang beri award ini. 

I try.............

10 perkara mengenai Suzana Hazes (mana la aku kenal sgt ngan suzana hazes sbnrnya..kenal via blogging je)

1. Suzana Hazes ada blog yg diberi nama Behind My Ey3s di http://nukilanhidup.blogspot.com (fakta)

2. Suzana Hazes adalah seorang aweks yg cute..dh akil baligh tau (sbb dia ada balak)..mula2 aku igt budak skolah lg..

3. Suzana Hazes mempunyai seorang anak yang InsyaAllah akan dilahirkan setelah beliau berkahwin kelak..memula sorang la pastu maybe smpai 6..

4. Suzana Hazes suka budak kecik (ke baby) yg cute cam beliau sendiri.

5. Suzana Hazes suka warna pink yg x berapa nk pink (sbb blog beliau background warna pink yg x berapa nk pink..- ke display laptop aku yg problem?ke mata aku?ke?ke?)

6. Suzana Hazes adalah seorang graduan lepasan UKM..(aku hentam je..susah gak nk cukup 10 ni)

7. Suzana Hazes adalah seorang perempuan.

(siap berenti minum jap hehehe)

8. Suzana Hazes  is proud to be Suzana hazes.

9. Suzana Hazes mempunyai ayah yang bernama Hazes & ayah Suzana Hazes adalah org Bugis.  

10. Suzana Hazes suka ice blended choc.

Sekian saja la 10 perkara tentang org yg bg award ni kat aku..

eh x abis lg ke?aisey..nmpk cam ada fakta & auta la pulak kat situ..adoii..aku igt dh abis..

Fakta ngan auta eh..xde bgtau lak berapa byk nak kan..so, ni dia:

Fakta: aku seorang lelaki

Auta : aku seorang perempuan

Sekian terima kasih.
Eh cam x abis lg..

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan nyatakan nama mereka di blog anda 
ramai la pulak smpai 10 org..sket2 dh la eh...


sikit2 dh la..karang aku letak nama sape2 karang kena marah la aku..So jgn marah la kawe budak baru blaja...

Cerita org xde keje yg sebenarnya..


merujuk kepada en3 sblom ni, sebenarnya ni la yg aku nk post...tp melalut la taip sesedap rasa xde nk pikir2..

so rujuk la gamba2 kat bawah ni..sbb aku mmg xde keje nk wat..

aku suka tgk langit waktu senja, malam n subuh...n kalo aku nmpk cantik, aku snap la..sebenarnya byk dlm koleksi aku gamba awan..awan mmg cantik kan??aku jiwang la pulok hahahahahaha..sentimentol sungguh...






Gamba kurang memuaskan sbb kat sini xleh nk pakai flash..lagipon, pakai digital cam apa sgt la dpt kan..

Yang ni lak xde kena mengena ngan senja ke langit ke awan ke...yang ni aku saje nk tunjuk kat korams suruh korams jeles..Orang lain yg dpt sebenarnya tp aku tumpang bergamba..ye la sbb diorams pn mintak tulon aku amik gamba ngan camera aku..berat tu menggigil tangan angkat 2 ekor tuh..Ikan di bawah bernama ikan kerapu merah..sape2 yg x kenal ikan kerapu boleh la berkenalan..silakan jangan malu2..(model di bwh terpaksa di sensor kan atas sbb2 keselamatan)

Cerita orang yg xde kije..


Cikgu dh mai hari isnin lepas..tp memula dia concentrate utk kat trainee baru..aku senior so rilek2 la dulu..
Tp hari ni submit 2 assessment report..maka complete la training BTEC Dual Skill aku - tp kena tunggu cikgu semak report la dulu..biasanya ok je..tp biasa nya aku yg jd mangsa..ada saje yg x kena..hahahaha..
Pastu masa lain camni la hidupnya..belek2 blog org..pastu cari2 peluang dpt wang melalui internet..setakat ni ada la, tp rasanya x praktikal la..lambat nk leh untung..n byk yg scam rasanya..
Bisnes C2U berjalan agak lancar..dlm akaun C2U aku dh bertambah rm60 lg..walaupun aku x jual 1 unit pn lg..kat ni dh ada org booking 3 unit..n sorg lg mmg dh kata nk cuma x confirm lg..+ sorg lg terus nk amik yg aku punya, siap nk baya lebih lg..adoii laa..aku sayang la pasal botol aku tu cam limited edition, 1st generation punya. Jd aku plan camni, aku nk tuka ngan sape2 kat umah, jd buleh la aku jual yg ni..
Ni aku upload nk compare..agak2, yg mana lg cantik mata memandang...tp sebenarnya benda sama je...dont judge a book by it's cover kata org kelantam..



Sebenarnya 2 3 hari ni aku mmg xde mood nk update blog..byk benda lain yg aku nk kejar..aku nk jd KAYA hahahahahaha...sebelum aku lebih kepada terima je apa yg ada. baru2 ni je aku terpikir dengan masa off yang aku ada selama 2 minggu kat darat tanpa wat pape sebenarnya amatlah merugikan..Langkah pertama yg aku nmpk jalan utk dpt duit lebih adalah melalui MLM atau dlm bahasa saintifiknya adalah Multilevel Marketing..tp serius ckp, aku x suka benda ni dari kecik lg..ni baru aku join sbb aku telah dipengaruhi serta terpengaruh dgn pendapatan sampingan yg lebih byk dr kebanyakan korangs2 kat luar sana..Memula aku beli utk kegunaan sdiri je sbb aku dh tgh & rasa sndiri perubahan pd diri aku..aku beli sblm aku naik keje..lepas 2 minggu aku guna je kat laut ni, tanpa ada apa perasaan utk promote benda ni kat kawan2 aku..
Bila balik, adik aku tunjukkan akaun C2U beliau..waduh, cilakak..so aku pn slow2 la blaja n promote benda ni kat org2 yg berminat..aku just target nk jual je xde la nk promote org suruh masuk MLM gak..so dengan x berapa nk susah payah pon setakat 2 minggu terakhir bulan lepas aku berjaya jual sebanyak 5 unit..3 drpdnya baya ansuran..ada yg adik aku x sanggup nk bg ansuran, so dia pas kat aku..sbb aku ada modal lebih sket la kot..dia punya mmg dh ada org wat ansuran so x sempat nk pusing modal..apa pon, skrg adik aku dh jd stockist..

Aku kadang2 terasa nk menggelakkan diri sdiri jugak bila akhirnya aku sendiri terlibat ngan MLM n sudah pandai sebut sndiri pkataan stockist, downline n bla2 yg sblm ni bila aku denga pn meluat..hahaha serius ckp la..

Bulan ni ada promotion snrnya..aku tau org kat darat sdg berlumba2 nk dpt tawaran best dr company..

Promotion 1
1 march - 1 april
jual 10 unit miracle flusk & dapat 1 CSL TV PDA worth RM799

Promotion 2
1 march - 1 april
jual 20 unit miracle flusk & dapat 1 nokia E71 worth RM1399

Promotion 3
1 march - 1 april
jual 35 uni miracle flusk & dpt laptop Lenovo S9 worth 1799 



Aku kalo dpt jual 10 pn jd la bulan ni..tp kalo dpt 20 laaaaaaaaagi la bagus..kalo nk keja smpai dpt 35 mmg rasanya x mmpu la..
Cukup la tu utk hari ni..sbnrnya cadang nk masuk benda lain, tp termelalut citer pasal benda ni lak..
Kalo sesape berminat kontek la..benda ni baru lg so sape cepat lg la byk dpt untung..tp kat pantai barat kawan aku ckp ada saingan la..Termos Air Aura Dr Jabbar. Harga lak of cos laa lg mahal dr Miracle Flusk..ye la promosi dia hebat..Yg aku ni biasa2 je lg, x secara meluas lg...
Amacam? Ada berani??

Sunday, March 8, 2009

Cerita yang tertangguh..

Dh seminggu kat sini..cikgu ikut plan esok baru nk smpai. tu pon x tau la jd ke x..jd la kot. Maka keje aku tiap hari mcm ni la..dok belek2 blog org..dok ngadap skype walaupun bukannya minat sgt pn..bisnes jalan sket kat sini..ada gak yg berminat..dh bg try org guna, so diorg dh rasa ok maka diorang order la. tu peringkat pertama promote. Iklan pn dh tampal tp respon kuren la hahaha..mana la aku reti nk bisnes sbnrnya. Tp dlm akaun C2U aku dh bertambah RM60 lg walaupun aku x jual apa2 pn lg utk bulan ni..ni yang untungnya benda ni..
Sebenarnya aku xde idea gak nk update. Tp ada kawan yang sebut pasal reva, so aku letak la gamba my wife skali lg nk bandingkan ngan gamba yg dulu..ada cam reva ke?
Ni la gamba antara orang yang paling2 disayangi atas dunia ni..Tp betul ke bila dh ada anak, kita akan lebih sayangkan anak drpd wife kita sndiri? betul ke? aku malas jawab..Amar Rifqi pn byk sgt aksi menyebabkan aku lebih teringat kat dia dpd bini aku sdiri..hohohoho..

Bila aku kat umah, Rifqi lebih byk abiskan masa ngan aku dpd mak dia. mak dia pn cam nk balas dendam la pasal dia dh jaga sorg2 selama 2 minggu..so aku la pulak yg kena jaga selama 2 minggu aku kat umah. Masa aku mmg bersama keluarga je la, kecuali ada course or class kat ofis. Sian kat kat Rifqi. byk kali gak dok manggil nama aku masa kau kat laut ni. rindu kat aku la tu..selalu gi kat pintu harapkan aku balik. n selalu lepak kat tingkap cam gamba dlm entry aku sblm2 ni..rindu kat aku la tu..ye la mak dia pn bila dh Rifqi dh xleh nk control mmg la rifqi kena marah sokmo..aku je x penah marah anak aku..penah la marah kadang2, senyap terus la rifqi..so x smpai hati gak aku nk marah lebih2 sbb masa aku bersama dia 2 minggu je..sian ank aku..xpe nnt dia faham la tu..kena bg adik cepat2 la buat teman..hahahaha..
& maybe my wife dh pregnant skrg..maybe..tgk la dulu..kalo pregnant skrg maka due lebih kurang cam rifqi gak la..bulan nov..x kisah la. rezeki..
tu je la aku ngepek utk hari ni..aku pn sebenarnya dh makin malas la pulok nk update natam nih..tp ok la ni..





Friday, March 6, 2009

Cerita Miracle Flusk

huhuhu..iklan sket.



Miracle Flusk


Kebaikan Penapis air alkali & anti-oksida didatangkan dalam bentuk mudah bawa.

Air alkali bukan air ajaib atau perubatan. Ia secara ringkas bertindak sebagai memampan/menuetral keadaan berasid. Ia melepaskan ion-ion apabila sahaja kepekatan mereka mula menurun. Oleh itu, air alkali membantu meminimakan perubahan-perubahan pH di dalam badan anda untuk mengelakkan asidosis yang menjadi punca penyakit-penyakit degeneratif. Jadi pada asasnya, air alkali menuetralkan asid di dalam tubuh yang merupakan punca penyakit.

Fakta:

-          Air zam-zam adalah bersifat alkali.

-          Air merangkumi 70% dalam tubuh – diperlukan bg menyempurnakan fungsi sel

-          Miracle Flusk mengubah sifat air yang bersifat asid kepada alkali hampir kepada kealkalian air zam-zam (air zam-zam adalah yang terbaik) & mengecilkan molekul air supaya mudah diserap oleh tubuh

-          Dihasilkan dari 5 jenis batu mineral iaitu Muyu Stone, Medical Stone, Tourmaline, Nanometer Stone & Anion Energy Stone.

Kebaikan air alkali Miracle Flusk untuk tubuh manusia

  • Pada orang yang merasakan mereka sihat, mereka akan merasakan perubahan besar tahap kesihatan mereka umpamanya pertambahan tenaga sistem imunisasi dalam dan luar tubuh.
  • Pada pesakit seperti migrain, asma, diabetes, darah tinggi, kanser, gastrik, penyakit kulit, masalah seks, gout, strok, batuk, darah cair dan pekat, kegemukan, terbakar, ketumbuhan dan sebagainya dapat dipulih secara semulajadi.
  • Memperbaiki pencernaan
  • Membantu menciptakan alkali tubuh seterusnya meneutralkan berbagai jenis zat asid yang terbentuk di dalam tubuh, mencegah tubuh dari pembentukan asid dan sejumlah penyakit kronik
  • Menghilangkan nutrisi dan lemak berlebih, kolesterol dan zat-zat beracun lainnya di tubuh
  • Meningkatkan metabolisme tubuh dengan daya serap dan daya larut air
  • Meningkatkan sistem ketahanan tubuh  

Antara penyakit yang dikenalpasti dapat disembuhkan dan dibantu (InsyaAllah) :

  • Asma
  • Masalah usus
  • Alergik
  • Hepatitis B & C
  • Buasir
  • Resdung
  • Masalah buah pinggang
  • Kayap
  • Sakit sendi
  • Darah Tinggi
  • Kanser
  • Kencing manis
  • Gout
  • Lemah lutut
  • Keletihan
  • Jantung
  • Gastrik
  • Leukimia
  • Ulser
  • Dan banyak lg.

 

Keterangan lanjut atau anda berminat dalam bisnes sila hubungi :

Email : hairiizudin@gmail.com atau comment je la

atau layari www.cantik2u.com

Thursday, March 5, 2009

Cerita Untuk Wanita..

Allah S.W.T berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat di mana cinta itu ada."


Tuesday, March 3, 2009

Cerita aksi Amar Rifqi

Ni nk citer la pulok pasal aktiviti2 terbaru amar rifqi...ye la semakin besar, semakin aktif la pulok melakukan aksi2 ganas la jugok kalu nk difikirkan..

Salah 1 xtvt Rifqi di kala kesunyian..panjat sofa merenung masa depan sambil menikmati keindahan alam sekitar di tepi rumah yg xde la indah pn..Ye la time aku kat laut, biasanya lepak dalam rumah je la sepanjang hari kena kurung, mana x boring..kecuali petang2 baru la leh g jalan umah nenek dia..

Yang ni termasuk xtvt terbaru la jugak..tp skrg dh kena banned la..bahaya nih..dipanjatnya tv..sebab rak tv rendah je..Ni betul2 la panjat la ni yg wife aku sempat snap. aksi selepas panjat, dia berdiri atas tv n nari shuffle la pulak seround..masa ni dh xleh nk snap la..kena jaga takut dia jatuh la pulak..

Lepas panjat, masalah nk turun pulak..disebabkan dia xde g kursus utk turun balik selepas panjat, maka dia pn menangis la mintak tolong nk turun..

Kete ni baru beli la ni. Nmpk dia minat sgt ngan basikal kat umah nenek dia, so aku beli la wat suprise kat dia masa kau balik keje bulan lepas.. tergamam x terkata la dia bila masuk je umah nmpk kete ni parking tgh2 ruang tamu..tp dh mmg dlm gene dia, xleh wat sesuatu perkara secara normal, maka dia pn panjat la jugak kete ni..atas seat kete ni pn dia smpat shuffle gak..

Merenung masa depan lg..sian dia..xde keje nk wat la tu..dh mmg budak ni xleh dok diam la kot..

Dalam kete pn sama gak..biasa volume cd dia la tlg kuatkan..bila dh kuat sgt, dia cover kononnya dia suka dengan menari la pulak..pastu kalo nk main gear, mesti dia pandang aku dulu..nk tgk aku marah ke x..biasa kalo aku sound sket, mesti diam peluk mak dia..selagi aku x tego balik, mmg mandom la muka dia..anak bapak la katakan..




Yang ni on da way balik KB la ni..sebenarnya cadang nk stay kat Merang Suria pulak tp bila dh lewat sgt smpai kuala ganu, kitorang terus la balik kb..

Amar Rifqi dh xleh masuk dh dlm almari dia..dia dh besar la kot..ari tu siap buleh wat u-turn lg dalam tu..apa2 pn ruang tgh mmg tetap kosong utk kemudahan beliau..

Hampar sejadah nk semayang magrib..org sibuk semayang dia nk semayang gak. So mertua aku bg la satu sejadah kecik utk dia..so bila kitorang nk solat, hamparkan sejadah utk dia kat sebelah...kalo x, sibuk la dia nk sujud gak..

Itu saja la rasanya utk kali ni..