CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Time

Monday, November 17, 2008

Cerita hari isnin...BTEC DS Training

Hari ni dh isnin..meniti hari2 yg penuh keboringan nk tunggu balik. Cikgu dh balik da..maka berbahagia la kami2 semua mengisi masa lapang dengan pkara2 yg x berapa nk berfaedah..

Let me story u apa yg kami wat kat sini..

Kat sini aku training btec dual skill..my second skill is instrumentation..core skill electrical..
kami kena siapkan 35 task. Dh setahun dh dok sini..ada 18 lg yg x completed..agak2 la..kira ok la tu...


Setiap task lak terbahagi kepada beberapa bahagian. Utk setiap task/element, mula2 sekali ada training..biasanya theory n praktikal skali.. lepas tu kami kena siapkan report utk training yang diberi nama Training Report..hohoho...


Lepas training kena wat assessment lak.. assessment ni adalah hands on practical yg kami kena wat utk buktikan yg aku telah competent utk element tersebut..benda2 yg termasuk dlm assessment ni biasanya functional check & calibration..tu je..bukan susah pon..
termasuk dlm assessmnet ni gak adalah written & oral questions.. lepas je siap (&competence), kami kena wat report lak..Assessment Report lak.. sebab tu la masa kami byk depan laptop..nk wat report la kononnya..maka selepas siap assessment report, maka siap la 1 task..


So gitu la keje kitorang hari2 kat sini..tp depend on kehadiran cikgu. Kalau ada cikgu rajin la..kalo xde cikgu, rajin gak..sbb kami ni mmg org yg rajin...mmg bagus la wat menantu...

cukup la tu..xdok modal la pulok..boring nis..main game la dulu..

1 kutukans:

~cik manis~ said...

maen game?
bagus2..
mmg lyk buat mnantu..
=P


neway,
thnx sudi singgah ek.
=D